"Linnapea ametist lahkumine tuli parem hilja kui mitte kunagi. See samm oleks tulnud astuda juba kohtuprotsessi algfaasis. Ligi kahe aasta jooksul on linn olnud pidevalt meedia negatiivse tähelepanu all ja olukord on tuntavalt häirinud kogu linnavalitsuse tööd," ütles Pihlak Delfile.

"Pingestunud olukorras on olnud keeruline keskenduda olulistele projektidele ja probleemide lahendamisele. Linn on olnud pinges Jaadla kohtusaaga pärast ja ei ole saanud tegeleda sellega, mis siinsetele inimestele reaalselt oluline ning mis mõjutab igapäevaelu. Nii on näiteks veninud vee ja kanalisatsiooni ehitamine ja lahendusi pole leitud teede olukorra parandamiseks."

Linnavolikogu liikme sõnul on Rakvere linnavalitsuses nüüdseks kolme aasta jooksul tulemas kolmas linnapea ja ka kõik abilinnapead on mitmeid kordi vahetunud. Selle põhjuseks peab Pihlak IRLi ja Reformierakonna suutmatust tagada linnale stabiilne areng.

"Linnal puudub kindel siht, kuhu poole liikuda ja iga uus juht tuleb loomulikult oma visiooniga, mida jõuab vaevalt alustada kui juba meeskond vahetub," arvab Pihlak.

Kohtu all olev Rakvere linnapea Andres Jaadla katkestas täna oma puhkuse ja teatas tagasiastumisest.

Süüdistatakse iseendaga tehingute tegemises

Riigikohus otsustas eile mitte menetleda Rakvere reformierakondlasest linnapea Andres Jaadla määruskaebust Tartu ringkonnakohtu otsuse peale, mille järgi peab Viru maakohus hakkama Jaadla süüasja osaliselt uuesti arutama.

"Riigikohtu otsus tähendab seda, et õigusvaidlused lähevad tagasi esimese astme kohtusse ja edasine kohtuvaidlus võib olla pikk. Kinnitan jätkuvalt, et ei näe endal süüd ning olen käitunud linnapeana parima arusaamise järgi seadusandlusest õigel viisil. Mõistlik on aga hetkel taanduda ja käia kohtutee lõpuni volikogu liikmena," sõnas Jaadla saadetud teates.

Rakvere eksmeer pani süüdistuse kohaselt aastatel 2007-2008 linnapeana oma töö- ja teenistuskohustuste täitmise raames korduvalt toime erinevaid korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumisi.

Teda süüdistatakse linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises ja ka antud äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemises osalemises.