ERJK saatis nimelt mai lõpus Keskerakonnale kirja, milles palus esitada komisjonile maksegraafikud või muud maksetähtaegade lepped valimisvõlgade aruandes kajastatud kolme suurima võlausaldajaga: Midfield OÜ, Clear Channel Estonia ja Ortwil OÜ.

Nimelt nentis komisjon, et Keskerakond on oma valimisvõlgadest selle aasta esimese kvartali jooksul kustutanud vaid riigikogu 2011. aasta valimistest tulenevat võlga summas 2 301 eurot, ent varasematest valimistest jäänud võlgasid pole tasutud.

Toobal vastas, et Clear Channel Estonia võla tasumist alustati 05.06.2012 ning võlg saab tasutud selle aastal oktoobris.

Ortwil OÜ võlgade tasumist alustab Keskerakond oktoobris. Keskerakonna pikaajalisele koostööpartner Paavo Pettaile kuuluvale OÜ-le Midfield alustab Keskerakond võlgade tasumist 2012. aasta detsembris.

Pettai ise teatas mõne aja eest komisjonile, et detsembris hakkab Keskerakond talle tasuma võlgade tasa tegemises 50 000 eurot kuus. Kuna Keskerakonna võlg Pettaile oli eelmise aasta lõpu seisuga 332 618 eurot, siis saab Keskerakond taolise tempoga oma võlad Pettaile tasutud 2013. aasta juuniks, kui uued kohalikud valimised on juba ukse ees.

Keskerakonna eelmise aasta majandusaruande kohaselt oli erakond 31.12.2011 seisuga tarnijatele võlgu kokku 1 170 880 eurot.