"Faktid viitavad vajadusele jätkata kriminaalasjas kohtueelset uurimist, et paigutada senituvastatu terviklikumasse pilti ja selgitada välja, mis suunas on vaja edasi liikuda. Selgeks on vaja teha võimalike rikkumiste ulatus, mille kohta kriminaalmenetluse käigus seisukoht tuleb anda ning mille eest saaks seaduse järgi vastutavatele isikutele kahtlustuse esitada," ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt Delfile.

Lundi sõnul on tarvis enne justiitsminister Kristen Michali ja riigikogu saadiku Kalev Lillo ülekuulamist võimalikult ammendavalt tuvastada neile esitatavate küsimuste ring.

Samuti ei saa prokuratuur kriminaalmenetluse huvides avalikustada seda, et kas ja kui palju on inimesi prokuratuuris musta raha annetamise kohta tunnistusi andmas käinud.

Endine riigikogulane Silver Meikar tunnistas hiljuti meediale, et peale tema on mitmed teisedki inimesed toonud Reformierakonnale musta raha, mille päritolu ta ei teadnud.

Riigiprokuratuur algatas kriminaalasja uurimaks Meikari väiteid. Prokurör Heili Sepa sõnul on prokuratuuri juba pöördunud terve hulk inimesi, kes on samuti varjatud rahastamise kohta tunnistusi andnud. Kriminaalamenetluse raames otsiti läbi ka Reformierakonna kontor.