Linnaeelarve tänavune maht suurenes 8 004 439 euro võrra ja on nüüd kokku 483 233 185 eurot. Linna kulud kasvavad lisaeelarve järgi kokku 6 142 319 ja investeeringud 1 887 120 euro võrra, teatas linnavolikogu.

Abilinnapea Taavi Aas märkis, et lisaeelarvele tehtud muudatusettepanekud ei leidnud linnavalitsuse toetust, kuna neile jäid pakkumata katteallikad. Samuti ei toetanud rahanduskomisjon ühtki kolmandaks lugemiseks esitatud 12 muudatusest.

Lisaeelarve mahust pool ehk kokku neli miljonit eurot läheb lastega seotud valdkondadele. Sealhulgas moodustab hariduse täiendav rahastamine 700 000 ja lastesport ehk Urmas Sõõrumaa Tere Tennisekeskus 2,2 miljonit eurot; Heleni kool saab 300 000, lastemänguväljakud 100 000 ja haridusasutuste investeeringuteks kavandatakse täiendavalt 600 000 eurot.

Koolide ja lasteaedade remondi ja soetuste kulusid suurendab lisaeelarve ligi 25 protsendi ehk 524 807 euro võrra. See võimaldab remontida lasteaedade rühmaruume ja Tallinna kunstigümnaasiumi spordihoone, uuendada Merivälja kooli küttesüsteemi ning korrastada lasteaedade õuealasid ja mänguväljakuid.

Peale selle on lisaeelarves 1,6 miljonit eurot linna ühistranspordi jaoks ja 0,9 miljonit eurot teede-tänavate korrashoiuks. Sotsiaalvaldkond saab juurde 556 000 eurot ning keskkonnahoid 442 000 eurot. Lisaks eraldatakse raha investeeringuteks Tallinna loomaaias, turgude arendamiseks ning mänguväljaku rajamiseks Lasnamäele.

Randpere: toetada tuleks noortesporti laiemalt

Reformierakonna Tallinna juhatuse liige Valdo Randpere ütles Tallinna lisaeelarvet kommenteerides, et tema hinnangul tuleks lisaeelarvega toetada noortesporti laiemalt, mitte anda ligi pool lisaeelarve mahust Tere Tennisekeskusele.

Randpere sõnul on tennise ja laiemalt noortespordi toetamine iseenesest kiiduväärt tegevus, kuid seda tuleb teha vastavalt võimalustele ja vajadustele. "Selline valikuline "sotsiaalabi" ühele spordirajatisele mitte ainult ei moonuta turgu, vaid paneb teised tennisekeskused Tallinnas väga keerulisse konkurentsiolukorda," lausus Randpere.

„Täna saaks Tallinn selle 3,5 miljoni euroga toetada rohkem noortele suunatud spordialasid,“ ütles Randpere. „Kogu noortespordi valdkond pealinnas tuleks üle vaadata ning selle kvaliteeti ja võimalusi parandada. Tallinna linnavalitsus peaks kuulama noori ja arvestama nende arvamusega, sest tänased reaalsed murekohad noortespordi valdkonnas ei ühti linnavalitsuse arusaamadega.“