Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles eile BNS-ile, et tegi pühapäevasel üldkogul ettepaneku erakonna juhatuse juurde nõuandva organi moodustamiseks, mis koosneks lugupeetud inimestest, kes ei ole seotud erakonna poliitikaga valitava ameti kaudu või erakonna töötajana.

Täna lisas Kukk BNS-i täiendavatele küsimustele vastates, et nõuandva organi loomist arutab erakond kolmapäeval korralisel juhatuse koosolekul. "Organi nimi ja muud detailid selguvad edasise töö käigus," lisas Kukk.

Üldkogul nõuandva organi loomise idee esitanud Kuke sõnul soovib ta sellega, et ühegi erakonnaliikme võimalik mure selle kohta, kuidas erakonnas asju aetakse, ei jääks tähelepanuta. „Pakutud nõuandev kogu ei peaks kindlasti lahkama ühtegi minevikus aset leidnud möödarääkimist, küll aga seisma selle eest, et tulevikus möödarääkimisi või tähelepanuta jätmisi oleks vähem,“ ütles ta.

Kukk teatas 1. juunil, et teeb erakonna üldkogul ettepaneku moodustada erakonnasisene "tarkade kogu".

"Teen järgmisel nädalavahetusel toimuval Reformierakonna üldkogul ühe väga konkreetse ettepaneku moodustada sõltumatutest erakonnaliikmetest koosneva Tarkade Kogu, mis hindab erakonna igapäevast toimimist ja hakkab esitama erakonna juhatusele konkreetseid ettepanekuid," ütles Kukk erakonna tookordses teates, lisades hiljem, et sõltumatute erakonnaliikmete näol oleks tegemist inimestega, kes ei kuulu ühtegi valitavasse kogusse ega ole erakonnas tööl.