Aas ütle ETV saates "Kahekõne", et ta ei saa avaldusest aru mitmel põhjusel: kõikide pideva pealtkuulamise järele puudub vajadus ja samuti selleks vajalik inimressurss, kolmandaks keelab seda ka seadus.

Viimase menetluse puhul, mis puudutab erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute võimalikku rikkumist, ei luba seadus jälitustegevust, selgitas Norman Aas.

Mis aga puudutab poliitikute väiteid, et kellegi mainet on kahjustatud ja õigusi rikutud, siis ütles peaprokurör, et ühtegi kaebust ei ole siiski esitatud, et saaks õiguste riivamist juriidiliselt kontrollida.

Norman Aas nentis veel, et Eestis on nii, et kui kriminaalmenetlust alustatakse, siis peab keegi süüdi olema ja kui kohtust tuleb õigeksmõistev otsus, siis arvatakse, et süüdi on prokuratuur.

"Kui prokurör kohtus riiki esindades võidab, siis on see ühiskonna võit, kui prokurör kohtus kaotab, siis on see tema kaotus."

Veel ütles Aas, et Reformierakonna läbiotsimine polnud lihtsalt toimingu enda pärast tehtud, vaid et prokuratuur tõesti vajas dokumentatsiooni selle kohta, kuidas annetused on vormistatud. "Praegu ei ole alust väita, et ametlik raamatupidamine ei oleks korras olnud," lisas ta.

"Teine küsimus on, kas me jäime sellega hiljaks," rääkis ta ja selgitas, et läbiotsimine parteikontoris eeldas tõendite kogumist ja kohtust loa saamist, ent juba teisipäeva lõunast oli kõigile teada, et kriminaalmenetlust on alustatud ja läbiotsimine õhus. "Reformierakond võis sellega arvestada."

Selles menetluses jäi Silver Meikar oma ametlikes ütlustes algselt öeldu juurde.

Küsimusele, kas mõne kriminaalmenetluse avalikustamine võib olla mingitel eesmärkidel ajatatud, vastas saatekülaline, et prokuratuur ei ajata selliseid asju ning ükski aeg ei ole teisest parem tõe väljatoomiseks.