Käsitsi kirjutatud kirjas nõuavad Rõngu keskerakondlased Oviiri lahkumist Europarlamendist, sest Oviir astus Keskerakonnast välja, nemad aga valisid Keskerakonda, mitte Oviiri.

Oviir ise arvas, et kirja saatmise on korraldanud osav intrigaan Paur ning ta polnud isegi kindel, kas kõik allakirjutanud on tegelikult oma allkirja andnud. Nimelt kurtis hiljuti Oviirile oma muret üks samakandi proua, kelle sõnul ilmus ajalehes Kesknädal tema nime all kirjutis, mida ta kirjutanud pole.

Täna varahommikul tuli aga üks teine teade, nimelt astusid 17 Tartumaa keskerakondlast erakonnast välja. Nende seas oli ka Ilona Jaanikesing, Keskerakonna Rõngu osakonna esinaine aastatel 2008-2009.

Jaanikesing lausus, et on Rõngu keskerakondlaste kirjast kuulnud, aga ei toeta nende pöördumist. Enne välja astumist oli ta juba kaks aastat erakonna elust kõrvale pöördunud, sest ta polnud rahul erakonna tallinnakesksusega ja tal tekkisid lahkhelid kohalike vanemate keskerakondlastega.

Oviiri vastase pöördumise toetajad on Jaanikesingi sõnul just vanad inimesed vanuses 65-80, kes ei taha arvestada nooremate inimeste arvamusega, vaid muretsevad vaid oma pensionite ja arvete pärast, aga mitte lastest.

"Kujutage ette maapiirkonda, kus on miinimumpalgad, peres on kolm last, kui nad saavad 15-16, on vaja minna mujale kooli," muretses Jaanikesing. Tal läheb poeg peatselt tehnikumi ja tema arvestuste kohaselt on selle miinimumkulu tagasihoidlikult majandades aasta peale 2000 eurot.

"Kujutage ette, kuidas miinimumpalga pealt tuleb kolme last harida. Lapsed jäävad hariduseta. Ikka väga raske on," kirjeldas Jaanikesing elu maal. "Riik peaks oma järelkasvule rohkem mõtlema. Mis kasu on meil harimatutest inimestest?" küsis Jaanikesing.

Taolist kriitikat riigi suhtes teeb Keskerakond ju pidevalt, miks siis lahkus Jaanikesing erakonnast, mille maailmavaadet ta ilmselgelt jagab? Jaanikesing selgitas, et Keskerakond ise on muutunud väga tallinnakeskseks ja maainimestele pööratakse tähelepanu vaid ajutiselt, valimiste ajal.