Sotsiaaldemokraadist riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Rannar Vassiljev selgitas, et OECD võtab oma uuringus arvesse ka peretoetusi. Saadud peretoetused lahutatakse makstud maksudest ja kuna peretoetusi saavad ikkagi lastega pered, siis näitabki OECD nende maksukoormust teistest madalamana.

Eestis on Vassiljevi sõnul antud näitaja järgi tööjõumaksude osakaal kogu tööjõukuludes suurem kui OECD riikides keskmiselt. "Siin avalduvad meie madalamad peretoetused ning suhteliselt kõrge sotsiaalmaksu osakaal. Eestis makstakse sotsiaalmaksu vaid töötajate pealt, kuid ei maksta dividendituludelt, mistõttu avaldub kogu kogutud sotsiaalmaks tööjõukuludes," kommenteeris Vassiljev.

Töötaja pealt makstava sotsiaalmaksu määra tõstmine tulevikus ei ole tema hinnangul mõistlik. "Antud näitaja osas paraneks Eesti olukord ka peretoetuste tõstmisel, millest kõige kriitilisem on lastetoetuste suurendamine," lisas Vassiljev.

Lastega alla keskmise palga teenivate üksikvanemate puhul on võrreldes 2000. aastaga Eestis tööjõumaksude osakaalu näitaja märgatavalt tõusnud, teiste OECD riikide keskmine aga langenud. Selle peamist põhjust tasub tema arvates otsida Eesti väikese sissetulekuga perede madalates peretoetustes, mille osatähtsus võrreldes tööjõukuludega on langenud.