"Kui parlamendi ette on kutsutud külalised, pole neil oma autot kuhugi jätta. Parkimisprobleemiga kaasnevad ka omad turvalisuse küsimused. Vastavad struktuurid on sellele meie tähelepanu juhtinud, nii et me peame võtma neid asju tõsiselt ja selle teemaga tegelema. Aga häid ja kiireid lahendusi siin ei ole," ütles Sibul intervjuus BNS-ile.

Sibul märkis, et riigikogu hoone ees parklas on 76 kohta, kuid riigikogu liikmetel on rohkem kui 76 autot.

"Kui näiteks korraga istub koos kümme komisjoni korraga, siis on külalisi tihti üle kümne ja see on juba probleem. Muu maailma lahendus on see, et kui maa peal jääb ruumi väheks, püütakse maa alla minna ja sellepärast oleme ka meie seda ühe variandina kaalunud. Aga praegu lahendust ei paista. Aga ma leian, et kõigepealt peab ära lahendama teised riigi ees seisvad ülesanded, muuhulgas eelarvemured," lausus Sibul.

Riigikogu kantselei uuris 2008. aastal võimalusi rajada Toompea lossi kõrval asuva Kuberneri aia alla maa-alune parkla. Riigikogu kantselei tellis parkla rajamiseks AS SWECO Projektilt eskiisprojekti. Tallinna kultuuriväärtuste amet teatas 2008. aastal, et ei näe arheoloog Jaan Tamme eksperdihinnangule toetudes võimalust Kuberneri aeda maa-alust parklat rajada.