"Eesti Korteriühistute Liit välja töötanud „Korterelamu halduri“ kutsekoolituse. Selle 60-tunnise kursuse lõppedes võib osaleja sooritada kutseeksami ning selle eduka sooritamise järel on omandatud korterelamu halduri kutse." selgitas koolitusjuht. "Korterelamu halduri tasemekoolitus, mis lõpeb eksamiga ning mille läbinu saab riiklikult tunnustatud diplomi annab töö kaotanud inimesele uue karjäärivõimaluse töötada kortermajade majahaldurina ," kõneles Uustal. "Kui ühistus on aktiivseid inimesi, kes ajutiselt töötuks jäänud, saavad nad nüüd töötukassa toel kujundada sellest ehk uue karjääri, kas siis ühistu esimehena või majahaldurina, aidates teistel korteriühistutel tegutseda,"
lisas ta.

Koolitust soovival töötul tuleb aga kindlasti esmalt pöörduda töötukassasse, mille konsultandid edasiseks toimimiseks nõuandeid jagavad. 

“Korteriühistu juhi töö spetsiifikast lähtuvalt on tarvis suurt hulka teadmisi mitmest valdkonnast ning just sellest lähtuvalt olemegi oma koolitused välja töötanud,” rääkis Ave Uustal. “Koolitatud juht viib ühistu tööd jõudsalt edasi ning hoiab ära suure hulga konflikte – tihti tulenevad arusaamatused ju teadmiste puudumisest.”

Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu esimehe Marit Otsingu sõnul on liit koolitusi ühistujuhtidele ja raamatupidajatele korraldanud juba alates aastast 1997. “Selle aja jooksul on meie kursustel, ümarlaudadel ja infopäevadel osalenud kümneid tuhandeid õpilasi, kes on end usinalt täiendanud ning üha paremaks professionaaliks saanud,” tunnustas Otsing. “Viimaste aastate jooksul on paljud korteriühistute juhid õppinud meie juures just pikematel kursustel, samuti osalenud jooksvalt infopäevadel aktuaalsetel teemadel.”