Valitsuse pressikonverentsil töötukassa teemalisele küsimusele vastates tunnistas Pevkur, et valitsuse kabinetiistungil sai sel teemal põgusalt infot vahetatud. Sotsiaalminister rõõmustas, et vähemalt haigekassa nõukogu töötas, liikmed olid enamjaolt kohal ja haigekassa järgmise aasta eelarve sai vastu võetud.

Töötukassas on olukord keerulisem, tunnistas Pevkur. Töötukassal on aega 31. jaanuarini järgmise aasta eelarve vastuvõtmiseks ning Pevkuri sõnul on kõige olulisem, et ka peale seda kuupäeva oleks inimestel võimalik töötukassa tööturuteenuseid kasutada.

Tööandjate keskliit peab töötuskindlustuse seaduse järgi nimetama töötukassa kuuest nõukogu liikmest kaks. Kuna tööandjad on valitsusega töötukassa reservide ja töötuskindlustusmakse suuruse pärast tülis, kutsusid tööandjad oma esindajad töötukassa nõukogust tagasi ja soovivad ennast töötuskindlustuse seadusest välja kirjutada.

Pevkur ei täpsustanud, kas tööandjate soovile tullakse ka vastu. "Milliseid lahendusi tuleb, vaatame. Olukord on keeruline," lausus sotsiaalminister.