Thbilisis viibivate Delfi ajakirjanike Grete Põlluste ja Kiur Kaasiku teatel oli parlamendihoone lähedusse kogunenud tuhandeid meeleavaldajaid, kelle seas annavad tooni noored.

Gruusia siseministeeriumi teatel arreteeriti politsei suhtes allumatuse demonstreerimise ja pisihuligaanlusega tegelemise tõttu kella 19:45 seisuga kokku 13 inimest.

Delfi ajakirjanike sõnul oli olukord parlamendihoone ees vahetult pärast seaduse vastuvõtmist rahutu. Rahvas murdis seal maha esimesed barrikaadid, politseinikud reageerisid sellele jõuliselt ja viisid osa protestijaid parlamendihoonesse.

Hoone ette oli kogunenud umbes sajapealine julgeolekuüksuse armee. Ajakirjanike hinnangu järgi oli sinna kogunenud protestijaid mõni tuhat, nad avaldasid meelt aktiivselt ja häälekalt. Politsei ajas kõik demonstrandid parlamendihoone eest tänavatele, kuid ajakirjanike sõnul polnud meeleavaldus läbi, vaid inimesi kogunes pidevalt juurde.

Õhtu saabudes on rahvamass uuesti parlamendi ette kogunenud, kuid õhkkond on võrreldes varasemaga rahumeelsem, kirjeldasid Delfi ajakirjanikud. Rahvas peab hingestatud kõnesid, kallistavad üksteist ja nauditakse muusikalisi vahepalasid. Toimuvale elatakse küll valjult kaasa, kuid sellega ka suurem kära piirdub.

Opositsioon ja lääneriigid on hoiatanud, et Venemaa välisagentide seaduse eeskujul koostatud eelnõu vastuvõtmine tähendab praktikas kodanikuühenduste ja meedia tegevusvabaduse järsku piiramist. Valitsuse sõnul on selle ainus eesmärk läbipaistvus, kuid ometi on valitsuserakonna juhid kinnitanud, et kodanikuühendusi ja opositsiooniparteisid tulebki hakata „vastutusele võtma“. Lisaks on hiljuti hulk opositsioonitegelasi langenud politseivägivalla ja tundmatute kurjategijate rünnakute ohvriks ning osa neist on vajanud haiglaravi.

Ajakirjanike lennureisi Gruusiasse maksis kinni välisministeerium.