Eelmisel nädalal kirjutas Delfi, kuidas tsentristide seast Sotsiaaldemokraatliku Erakonna rüppe suundunud Andre Hanimägi asendusliige Irina Antonjuk (Keskerakond) üritab linnale tõestada, et Hanimägi olla oma elukohakande suhtes valetanud. See tähendaks, et Hanimäel poleks Tallinna linnavolikogusse enam asja ja tema toolile istuks Antonjuk. See omakorda võib mõjutada Tallinnas loodavat võimukoalitsiooni.

Eile ilmus Tallinna dokumendiregistrisse uus dokument, kus Luik esitas Pirita linnaosavalitsusele kaasuse kohta täiendavad andmeid. Luige sõnul on erinevad tunnistajad täiendavalt kinnitanud, et Hanimägi pole kunagi elanud Meriväljal asuvas korteris.

Hanimägi ei andnud selget vastust Delfi küsimusele, kas ta on elanud Meriväljal asuvas korteris, kus vahepeal tegutses ka Samuel-Randvere keraamikastuudio. Hanimäe sõnul oli tal „omaniku luba“ selle eluruumi kasutamiseks ning ka juurdepääs, mida ta sai oma äranägemise järgi kasutada.

„Kuidas ma seda kasutan, on minu eraeluline asi. Inimesel võib olla mitu elukohta ning seejuures on õigus ise määrata peamine elukoht, mis on ühtlasi kontaktiks riigi või kohaliku omavalitsusega,“ sõnas Hanimägi.

Kolmapäeval teatas Hanimägi sotsiaalmeedias, et kuigi ta on seni võtnud Keskerakonna rünnakuid rahulikult, siis tuleb tal oma õiguste kaitseks reageerida.

„Eile ilmus Õhtulehes artikkel, milles keskerakondlasest Pirita linnaosa vanem süüdistas mind mõjutustegevuses, mis puudutab minu registriandmete sissekandmist. See on muidugi nahaalne ja otsene vale. Ma ei ole kedagi mõjutanud, sellist soovi, vajadust või tahet pole mul kunagi olnud. Seda teab kahtlemata hr Saarniit ka ise, rääkimata nendest, kes mind tunnevad,“ kirjutas Hanimägi.

„Seetõttu pöördun Tallinna linnavalitsuse ja linnakantselei poole, et uuritaks linnaosavanema ametiseisundi võimalikku kuritarvitamist, talle allunud töötaja survestamist ning tema aktiivset osalemist kirja koostamisel, mida Keskerakond praegu minu vastu kasutab,“ lisas Hanimägi.

Samuti nõuab ta Saarniidult valeväidete avalikku ümberlükkamist Õhtulehes.