Konverentsil osalenud Kaspar ja Bianca rääkisid, et NATO tekitab neis turvatunnet ning julgeolek on oluline. Nad ütlesid, et kuigi nad ei jälgi Eesti suunamudijaid ja eelistavad julgeolekualast teavet saada pigem uurivast ajakirjandusest või poliitikute sotsiaalmeediast, soovivad nad, et tulevikus kajastaksid kodumaiseid suunamudijad julgeolukuteemat, sest paljud noored ei ole sellega kursis.

NATO-Euroopa Liidu Ümarlaud toimus 12. korda. Konverents keskendub julgeolekuekspertide ja -entusiastide, tulevaste juhtide ja noorte spetsialistide aktiivsele kaasamisele kogu maailmast. Üritus toob kokku kõrgetasemelised osalejad NATO ja Euroopa Liidu kõikidelt tasanditelt.

Üritusel võtsid sõna muuhulgas president Toomas Hendrik Ilves, NATO peasekretäri büroo poliitika planeerimise juht Dr. Benedetta Berti, endine kaitseväe juhataja ja Eesti NATO Ühingu nõukogu esimees Riho Terras, Ameerika Ühendriikide suursaadik George P. Kent, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela ja paljud teised.

Vaata pikemalt videost!

See lugu on valminud koostöös Tartu ülikooli tudengitega „Reporteritöö“ aine raames. Loe projektist lähemalt SIIT.