Eesti Ekspress paljastas pühapäeval, et justiitsminister Kalle Laanet sekkub liigselt menetlustesse ja kangutab peaprokurör Andres Parmast ametist. Kallas lausus Laanetile esitatud süüdistustele vastuseks, et prokuratuuri suunas on kõlanud palju kriitikat ning see kuulub justiitsministri pädevusse. „On normaalne, et justiitsminister tunneb oma haldusala vastu huvi,“ sõnas ta. Kallas lisas samas, et prokuratuuri sõltumatus peab olema tagatud.

Peamine osa Laanetile tehtud etteheidetest puudutas menetlustesse sekkumist. „Küsimuste küsimine konkreetsete menetluste kohta ei saa olla menetlustesse sekkumine,“ leidis Kallas ja täpsustas, et menetlemine tähendab konkreetsete suuniste andmist.

Kas Laanet peaks tagasi astuma? „Ärme jookse kohe üht või teist poolt hukka mõistma,“ soovitas Kallas.

Värskes intervjuus Vilja Kiislerile lausus Kallas, et parteikaaslane Andrus Ansip mustab Eesti riiki. „Käib ja räägib halba Eesti riigi kohta,“ selgitas Kallas. Ta tõi näite koroona-ajast, kus Ansip valitsuse tegevust kritiseeris. „Justkui me oleksime 3000 inimest tapnud. Vaadates graafikuid, tulime covidiga ikkagi suhteliselt hästi toime,“ meenutas peaminister.

Ansip teatas reedel Reformierakonna siselisti saadetud kirjas, et Kallase süüdistus on alusetu. Ta nimetas süüdistust rängaks, ühtlasi võis aimata vihjet juriidilisele lahingule. „Teate, ma ei loe enam Ansipi kirju, ma tean, et sealt tuleb ainult mingi must pori,“ sõnas Kallas muiates.

Võimaliku kohtulahingu osas sõnas Kallas, et temal pole Ansipile mingeid etteheiteid, mida kohtu vahendusel lahendama peaks. Ta lisas, et kirjutas reformierakondlastele kirja põhjustega, miks Euroopa Parlamenti peaks teistsuguseid inimesi valima.