Vaid mõni päev pärast seda, kui Euroopa Komisjoni kõneisik soovitas Dmitri Medvedevil äärmuslike väljaütlemiste tõttu psühholoogi poole pöörduda, võttis Venemaa endine president sõna USA poolt kehtestatud värske sanktsioonipaketi kohta.

„Need piirangud on suunatud kogu Venemaa elanikkonna vastu. [...] Me peaksime seda meeles pidama ja läänemaailmale kätte maksma kus iganes me saame,“ turtsatas Medvedev Telegramis.

Uued sanktsioonid hõlmavad ekspordipiiranguid ligi sajale organisatsioonile, samuti võtavad sihikule Aleksei Navalnõi vangistamisega seotud isikud ning need, kellel on õnnestunud varasematest piirangutest kõrvale hoiduda.

Muuhulgas kutsus Medvedev venelasi üles „looma võimalikke raskusi“ lääneriikide majanduses, õhutama avalikku rahulolematust ning töötama välja rahvusvahelisi lahendusi, mis rikuvad läänemaailma huve.

„Tehke seda pidevalt, süstemaatiliselt ja võimalikult avalikult. Ja teostage oma territooriumil (väljaspool Venemaad - toim) ka muid tegevusi, millest ei ole kombeks avalikult rääkida,“ sõnas ta.

Vaid mõni päev varem oli Venemaa julgeolekunõukogu aseesimees teatanud, et Ukraina okupeeritud alade elanikud tuleb saata Siberisse ümberkasvatamisele. Jaanuaris ähvardas ta Ukrainat tuumarelvaga.

Jaga
Kommentaarid