Tsahkna sõnul kõneleti strateegiapäeval peamiselt reformikavast, mida Eesti 200 teisipäevasel koalitsiooni arutelul valitsuspartneritele tutvustas. Selle abil peaks Eesti aastaks 2035 oma majanduse kahekordistama.

Tsahkna kinnitas, et Eesti 200 ideid võetakse valitsuses kuulda. „Täna on olukord selline, kus vaadatakse selgelt Eesti 200 reformiplaanide poole,“ polnud erakonna juht tunnustusega kitsi. Ta lisas, et näiteks Eesti 200 pakutud nulleelarve metoodika ja haridusreformid on juba töös.

Tsahkna tõdes, et koalitsioonis tuleb reformide teemal ette vaidluskohti. „Näiteks kuidas täpselt me energeetika käima tõmbame,“ selgitas ta. Eile tutvustas ka sotside esimees Lauri Läänemets Delfile põhjalikult oma erakonna ettepanekuid, mis puudutab taastuvenergiat.

Eesti 200 toetus oli jaanuarikuu seisuga parlamendierakondade väikseim, küündides 6,1 protsendini. Tsahkna sõnas, et strateegiapäeval reitingule ei keskendutud. „Tänane erakonna arusaam on, et peame viima reformid ellu, ja see on see, mille pealt valija hinnangu anda saab,“ lausus ta ja märkis, et praegu on reformide tulemusi vara näidata.

Kuidas mõjus Eesti 200 toetusele õpetajate streik ning Kristina Kallase ja valitsuse võitlus? „Loodan, et nähti, et seisame oma poliitiliste seisukohtade eest väga tugevalt ega hoia lihtsalt ametikohtadest kinni,“ ütles Tsahkna. „Panime jala tugevasti maha.“