Esmaspäeval avaldas Eesti Päevaleht koostöös The Insideriga põhjaliku loo sellest, kuidas Euroopa Parlamendis on juba 20 aastat tegutsenud Vene mõjuagent, lätlanna Tatjana Ždanoka. Temaga tehtud koostöö all on ka Eestist valitud keskerakondlasest eurosaadik Jana Toom, kes saab vastata kolleegide arvamustele järgmise nädala teisipäeval Strasbourgis toimuvas saates koos Riho Terrase ja Sven Mikseriga.

1x
00:00

Ülemkogul lõõmasid kired, sest riigijuhtidel on Ungari peaministrist Viktor Orbánist kõrini saanud, nagu kirjutasime Delfi memos ülemkogult. Euroopa Parlament võttis viimasel plenaaristungil vastu resolutsiooni, milles kutsuti üles Ungarilt hääleõigust võtma. Varem rääkisid riigijuhid sellest mõttest väga ettevaatlikult, ent järjekordse Orbáni pidurdamise valguses on teema juba tõsisemalt üleval. Arutasime, mis saab teemast nüüd, mil Ukraina on oma raha kätte saanud.

Debatis osalesid Reformierakonna ning europarlamendi Uueneva Euroopa (Renew) fraktsiooni liikmed Andrus Ansip ja Urmas Paet, sotsiaaldemokraat Marina Kaljurand ning EKRE ning Identiteedi ja Demokraatia fraktsiooni esindaja Jaak Madison.

Euroopa „Erisaade“ valmis koostöös Euroopa Parlamendiga.

Loe otseblogi siit: