Kui algul rääkis valitsus rahulikult riigieelarve usaldushääletusest ja piiril toimuvast, siis ajakirjanike küsimuste peale muutus meeleolu närvilisemaks. Delfi uuris, kuidas suhtub peaminister presidendi hommikusse kriitikasse.

„See ei ole põhiseaduspärane, et opositsioon hakkab ütlema, mida ära keelata. Nemad ei saanud kokku häälteenamust!“ osutas Kallas süüdistava sõrmega obstruktsioonitaktika poole. Peaministri sõnul võiks president siis välja käia, kuidas valitsus otsuseid tegema peaks.

Ta lisas, et sel moel polegi riigikogus varem käitutud. „Opositsioonil pole kunagi varem olnud õigust niimoodi öelda, mida teha,“ kinnitas Kallas, „Meie omal ajal kasutasime opositsiooni kahel korral!“

Kallas kinnitas korduvalt, et opositsiooniga on püütud arutelu pidada, ent tulutult. „Opositsioon tapab parlamentaarset debatti,“ hoiatas ta. „Nende plaan on demokraatliku parlamendi usaldust õõnestada, see on erakordselt ohtlik. Surve pannakse meie õlule, aga usaldusega sidumine on tagajärg,“ selgitas Kallas otsust, mis on kogu opositsiooni presidendi poole pöörduma ajendanud.

Kõigile ajakirjanike küsimustele vastates jõudis Kallase jutt opositsiooni pahategudeni. „No teate, kui me olime opositsioonis, siis meid ka ärritas palju asju. Me pidasime kõnesid, hääletasime, tegime ettepanekuid. Kas meiega tol korral arvestati? Ei olnud seda, öeldi, et harjuge ära, meie oleme võimul!“ rääkis peaminister ägedalt žestikuleerides.