Valitsusjuhi Kaja Kallase teatel on tal olemas tõendid selle kohta, et presidendi sisenõunik Toomas Sildam sidus eri vestlustes seaduste väljakuulutamise presidendi kantseleile raha eraldamisega.

„See ei ole ühe poole süüdistused teise poole vastu, vaid see on see, kuidas need asjad olid. Selle kohta on konkreetselt tõendid,“ märkis Kallas neljapäeva õhtul „Aktuaalsele kaamerale“.

Siseminister Lauri Läänemets soovitas asjaosalistel selles küsimuses pöörduda õigusorganite poole. Ta sõnas ERR-ile, et kuna tekkinud olukord tuli välja muude konfliktide käigus, on tal siiski raske uskuda, et juhtunu midagi tõsist oleks. Minister lisas, et erinevalt Kallasest ei olnud koalitsioonipartnerid nende vestluste sisuga kursis.

Küsimusele, kas keegi on sel teemal politsei poole pöördunud, vastas prokuratuur eitavalt.

„Antud teemal pole prokuratuurile kuriteokaebust esitatud,“ ütles täna Delfile riigiprokuratuuri meedianõunik Lisanna Männilaan. „Oleme ajakirjanduses avaldatuga kursis ning hetkel meile teadaoleva põhjal ei näe prokuratuur alust kriminaalmenetluse alustamiseks.“

Loo ilmumise ajaks ei õnnestunud Delfil tabada peaminister Kallast. Presidendi sisenõunik Sildam keeldus kommentaaridest, viidates esmaspäeval toimuvale erikomisjoni istungile.