Miks on domeen oluline?

Domeen on sinu veebilehe aadress internetis. See on tekstirida, mida külastajad sisestavad oma brauserisse, et jõuda sinu kodulehele. Õige domeenivalik on oluline mitmel põhjusel:

  • Brändi tuntus. Domeen on osa sinu tootemargist. Hästi valitud domeeninimi aitab luua usaldust ja tuntust sinu ettevõtte või kodulehe vastu. Näiteks raha.ee, investor.ee või aktiva.ee on väga head ja informatiivsed domeeninimed.

  • Leitavus otsingumootorites. Otsingumootorid hindavad domeene, mis sisaldavad olulisi märksõnu või brändinime. See aitab sinu kodulehel paremini indekseerida ja olla nähtav otsingutulemustes. Näiteks teadus.ee ja dns.ee.

  • Mäletatavus. Lihtne ja meeldejääv domeen aitab külastajatel sind kergesti leida ja meelde jätta. Näiteks elektriauto.ee ja bowling.ee.

Kuidas valida sobivat domeeni?

1. Bränd ja märksõnad

Valides domeeni, kaalu selle nimes oma tootemargi ja oluliste märksõnade kasutamist. Kui sul on juba olemas tuntud brändinimi, võid seda kasutada domeenis. Kui soovid, et sinu veebileht oleks leitav teatud märksõnade abil, kaalu nende märksõnade sisestamist domeeni.

2. Lühidus ja meeldejäävus

Lihtne ja lühike domeen on kasutajatele meeldejääv ning lihtne ka brauserisse kirjutada. Väldi keerulisi ja pikki domeeninimesid ning kasuta lühemaid variante.

3. Laadimiskiirus ja asukoht

Mõned domeeniregistri pidajad pakuvad ka veebimajutust, VPS- ja DNS-i teenust. Veebimajutus on samuti väga tähtis teenus, sest tagab sinu kodulehe pideva kättesaadavuse.

4. Turvalisus

Domeeniregistri pidaja valikul veendu, et nad pakuvad vajalikke turvameetmeid, nagu domeeni lukustamine ja DNSSEC. Turvaline domeen aitab kaitsta sinu brändi ja veebisaidi mainet.

Domeeni registreerimine on oluline osa sinu veebikohalolekust. Valides sobivat domeeninime, kaalu oma brändi, märksõnade, lühiduse ja turvalisuse tegureid. Ära unusta, et domeen on sinu saidi aadress internetis, seega ära jäta midagi juhuse hooleks!

Kui soovid, et sinu veebileht oleks edukas ja leitav, vali sobiv domeen ning naudi veebikohaloleku eeliseid!

Jaga
Kommentaarid