"Küsimus ei ole selles, mis rahvusest inimene on. See on kõige lollim teema, ühiskonna lõhkumine. Keskerakond on tasakaalustanud, et Eestis pole radikaalset vene parteid, meil pole parteid, mis kutsuks Putini tanke appi," ütles Riisalu.

Keskerakonna juhatuse liikmed on tema sõnul korduvalt nimetanud Krimmi annekteerimist rahvusvahelise õiguse rikkumiseks. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar nimetas küll ühe korra praegust Ukraina valitsust kaikameeste valitsuseks, aga Riisalu sõnul ta korrigeeris hiljem oma sõnu.

"Savisaar on vaid Keskerakonna esimees, mitte Keskerakond," ütles Riisalu.

Edgar Savisaare allajäämine valimistel Yana Toomile tuli tema sõnul sellest, et Savisaar ütles väga selgelt välja, et ta kandideerib, aga Brüsselisse ei lähe. Euroopa Parlamendi valimistel on see aga oluline sõnum.

Andrus Ansipi populaarsus oli tema sõnul aimatav. Ansip on olnud väga jõuline ja stabiilne peaminister, kui ta enam pole peaminister, siis inimestel on kahju, et teda enam pole, sest nad usuvad temasse endiselt. "Ma üldse ei imesta, et nii hästi läks," ütles Riisalu.

Keskerakond peab tema sõnul küll mõtlema, mida tehti valesti, et jäädi teiseks, aga samas oli kaotus Reformierakonnale suhteliselt väike, kuus ja pool tuhat häält.