NATO tippkohtumisel Eesti delegatsiooni juhtiva peaminister Taavi Rõivase sõnul on kõige olulisemad arutelud seotud Euroopa muutunud julgeolekuolukorraga.

„Venemaa agressioon Ukrainas on toonud NATO tähelepanu keskmesse tagasi selle algsed eesmärgid ehk kollektiivkaitse. Kahe järgneva päeva jooksul demonstreerib allianss selgelt oma ühtsust ja pühendumist oma liitlaste kaitsele,“ ütles peaminister.

Rõivase sõnul on Eesti jaoks tähtis, et senine liitlaste kohalolek jätkuks nii maal, merel kui õhus, et NATO vägede reageerimiskiirus kasvaks ning et NATO viiks oma kaitseplaanid kooskõlla muutunud julgeolekuolukorraga.

Lisaks osaleb peaminister Afganistani ning Ukraina teemalistel riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumistel. Peaminister osaleb ka täna Eesti aja järgi kell 12 Tulevikujuhtide konverentsil Ukrainale pühendatud paneelis koos NATO Euroopa vägede kõrgeima ülemjuhataja kindral Phillip Breedlove’ga. Otseülekannet paneelist saab jälgida siit

Kokkuleppeid meile olulistes liitlaste kohalolekut puudutavates küsimustes on oodata Põhja Atlandi Nõukogu kohtumiselt reedel.