"Sotsiaalvaldkond on selline, kus on pidevalt vaja ette valmistada suuri muudatusi, teha reforme, olla väga koostööaldis väga erinevate sihtgruppidega. See on äärmiselt suur vastutusala, kus on vaja initsiatiivi ja juhtimisoskust. Kõikide paberite järgi ta sobis seda vastutust kandma ja ma ei süüdista kedagi, kes töölevõtmise otsuse juures olid," rääkis Rõivas.

Ministri sõnul selgus praktilise töö käigus, et mehel jäi puudu nii initsiatiivikusest kui juhtimisomadustest."Ma pole rõõmus selle üle, et see lahkumine pidi nii järsk olema. Mu esimene ettepanek oli leida talle mõnevõrra teistsugune rakendus, kus on juhtimiskohustus väiksem. Tegemist pole üldse halva inimesega," ütles ta.

Rõivas rõhutas, et tegu on strateegilise ametikohaga, kuhu sobivad vähesed inimesed ja lisas, et praegu on ettevalmistamisel konkurss uute inimeste leidmiseks.

Ljudvig võeti tööle Rõivase eelkäija Hanno Pevkuri ajal. Pevkur selgitas, et kõigi kõrgemate riigiteenistujate puhul hindab uute inimeste sobivust ametikohale vastav ekspertkomisjon, mida juhib riigisekretär."Mul oleks olnud ebakohane nõuda, et nii pika tee läbi käinud inimest ei tohiks tööle võtta. See, kas ta konkreetsele töökohale sobib või mitte, saab näidata ainult katseaeg ja töö tulemuslikkus," arvas Pevkur. Ka Rõivasel ei olnud Pevkurile ühtki etteheidet.