Kuigi ettepanek sai kohalolnutelt ka kriitikat (peamiselt neilt, kel Facebooki kontot ei ole), on näiteks kaitseminister Urmas Reinsalu valmis aruteludes osalemise nimel endale konto tegema.

"Kindlasti ei olnud presidendi ettepanek mõeldud nii, et see on ainuke arutlemise koht. Kuid kui president selle välja pakkus, eks siis tuleb arutelus kaasa löömisest huvitatutel, sealhulgas minul, Facebooki minna," ütles Reinsalu Delfile.

Facebook oleks Reinsalu sõnul pigem platvorm, mille kaudu on kõigil inimestel võimalus oma ettepanekuid teha. "Ka posti teel saabuvad ettepanekud lubati sisse skaneerida," lisas Reinsalu.

President Toomas Hendrik Ilves kohtus kolmapäeval Kadriorus erakondade ja vabakonna esindajate ning ühiskonnategelastega.

Kohtumisele olid palutud vabakonna esindajad, ka Harta 12 algatajad ja liikumise "Aitab valelikust poliitikast!" esindaja, parlamendierakondade esindajad ning riigiõiguse eksperdid.

Ilves leidis, et ettepanekuid ei peaks hääletama, vaid jõudma läbi arutelude konsensusele. "Ettepanekuid võib tulla palju, neid tuleb sorteerida," ütles Ilves.

Ilvese sõnul on üks variant Facebooki abil kaasata inimesi aruteludesse. Kaitseminister Reinsalu ütles, et on nõus selle nimel ka endale Facebooki konto tegema.