Presidendi juurde ümarlauale kiirustanud Maruste sõnul räägiti koosolekul peamiselt kujunenud olukorrast ning erakondade rahastamise küsimustest. Põhiseaduskomisjoni esimees ütles, et komisjoni esitatud ettepanekud lähevad nüüd edasi ka presidendi ümarlauale, kus saavad kõik oma ettepanekuid ja täiendusi teha.

Maruste sõnul suhtus erakonna juhatus eile avalikult välja käidud rahastamise ettepanekutesse positiivselt. "Me vaatasime need üle ja arutasime, et millised võivad nende mõjud olla. Aga see on kõik ettevalmistuslik töö, see ei ole veel valmis eelnõu," lisas Maruste.

Riigikogu põhiseaduskomisjon kiitis oma eilsel istungil heaks kolme kuu töö tulemusena sündinud seisukohad erakondade rahastamise ja selle järelevalve süsteemi muutmiseks.

Põhiseaduskomisjon on seisukohal, et erakondadele ettenähtud riigieelarvelisi eraldisi tuleks vähendada ja jagada neid riigikogu valimistel osalenud erakondade vahel õiglasemalt, nii et püsivat riigieelarvelist toetust saaksid lisaks riigikogus esindatud erakondadele ka need erakonnad, mis on kogunud riigikogu valimistel 2,5-5 protsendilise toetuse.

Reformierakonna juhatus kogunes täna hommikul erakonna peakontorisse, et enne presidendi ümarlauale minekut arutada Harta 12-s esitatud ettepanekuid.