Nimelt üritas Vene Delfi reporter linnapealt peale büsti avamist küsida kommentaari nii prokuratuuri avalduse kohta õiguskantslerile, kui ka tänase büsti avamise ürituse kohta. Enne aga, kui reporter jõudis oma küsimused esitada, keeldus Savisaar neile vastamast.

"Ei küsi minu käest midagi, mul on teie Vares hästi meeles," ütles Savisaar reporterile, viidates hiljuti öösel Tallinna vanalinnas toimunud kähmlusele, mis leidis vahet tema ja Delfi kaastöötaja Veiko Varese vahel.

Savisaare käitumist tõttas aga kohe kommenteerima Lasnamäe linnaosa vanem ja üks teada-tuntud meeri toetajatest Olga Ivanova. Lasnamäe linnaosavanema sõnul keeldus Savisaar Delfile kommentaari andmast, kuna aeg ei olnud sobilik. "Võibolla tulid sa (Delfi reporter - toim.) liiga peenetundelisel ajal, kui linnapea rääkis eaka daamiga," arvas Ivanova Delfile antud venekeelses kommentaaris.

Riigi peaprokurör Norman Aas esitas eile õiguskantslerile taotluse teha riigikogule ettepanek anda nõusolek Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks ja nende suhtes süüdistusakti koostamiseks.

Kahtlustuse all on, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Priit Toobalile dokumendi võltsimises karistusseadustiku paragrahvi 344 lg 1 järgi selles, et ta võltsis viite Eesti Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitteasetleidnud sularahaannetusi kokku summas 11 030,28 eurot.