“Ei saa piirduda sellega, et inimesel oligi raske aeg – kui inimene on surnud, siis tuleb põhjalik uurimine teha kasvõi kahtlustuste ümberlükkamiseks,” nõudis Mart Helme oma erakonna raadiosaates "Räägime asjast", mida vahendasid teiste seas ka uudistekanalid Reuters, Euronews ja USA Today.

Helme sõnul oodatakse temalt juurdluseks käsu andmist ja ta lubas juba täna otsuse langetada, olles tutvunud raportiga politsei tegevuse kohta. Aivar Rehe surm peab leidma tõestuse läbi juurdluse, kas siis mõrva või enesetapuna, leidis Helme.

Tema sõnul igasugune jutt uurimise mittevajalikkusest vaid süvendab kahtlusi. “Aivar Rehe oli kõige suurema rahvusvahelise rahapesu üks peategelasi ja kui prokurör ütleb, et uurimise algatamiseks pole alust, siis on juba see kahtlane,” lisas omakorda ka rahandusminister Martin Helme.

Vahetult pärast Rehe surnukeha leidmist teatas politsei, et maailma suurima rahapesu uurimise keskmes oleva Danske Banki (DANSKE.CO) Eesti filiaali endise juhi surma ei hakata uurima, sest mehe kehalt ei leitud "vägivallatundemärke ning miski ei viita ka õnnetusjuhtumile".

56-aastane Rehe oli mainekas Eesti pangandustegelane. Ta juhtis kümmekond aastat Danske Banki Eesti haru ajal, mil pangas toimus ulatuslik rahapesu. Danske Banki Eesti filiaali kaudu liikus 2007. aastast kuni 2015. aastani 200 miljardit eurot kahtlase päritoluga raha.

Jaga
Kommentaarid