Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul ei ole aktsepteeritav olukord, kus linnavalitsus vaatab vaikivalt pealt, kuidas linnaosavanemad kulutavad linlaste raha enda isikliku kasu teenimiseks. Volikogu opositsioon on seetõttu otsustanud linnapea kohuseid täitvat Taavi Aasa umbusaldada.

„Riigiprokuratuur on jõudnud otsusele, et Alar Nääme on kasutanud linnaosa raha otseselt enda huvides. See on piisavalt tõsine süüdistus, et ise ametist lahkuda,“ ütles Kübar. „Küll aga istub Nääme oma kohal edasi ning linna raha väärkasutamine ei ole ka linnavalitsuses mingit reaktsiooni tekitanud.“

"Linna raha väärkasutamine on korruptsioon, mis peab lõppema. Selline varastamine pärsib linna arengut," seisab IRL-i saadetud pressiteates.

Reformierakonna saadikud on nõus. "Taavi Aas linnapea kohusetäitjana ei ole oma ülesannete kõrgusel. Ta ei ole suutnud tänaseks lahendada Kesklinna ja Põhja-Tallinna juhtimise probleeme. Linnaosade valitsemine on muutunud läbipaistmatuks, kadunud on usaldus ning demokraatia," sõnas Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets.

Kesklinna halduskogu otsustas 12. jaanuaril, et Taavi Aas peaks ametist taandama Kesklinna vanema Alar Nääme, kes sai aasta alguses prokuratuurilt süüdistuse omastamises. Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi on andnud oma alluvale eelistingimustel üürile munitsipaalkorteri, kuid see pole ainus hämara sisuga juhtum kõnealuses linnaosas.

Reformierakonna fraktsioon on seisukohal, et Taavi Aas tuleks ametist taandada. "Raske on usaldada linnapea asetäitjat, kes lubab silmagi pilgutamata oma alluvatel kasutada linna raha isiklikuks otstarbeks või valimiskampaaniaks," täiendas Leemets.