Uurijad avastasid ühes elumajas narkootikumide lahjendamise laboratooriumi ning leidsid kaks kanepikasvandust 650 taimega, teatab Europa Press.

Grupeering tegeles narkootikumide kasvatamise ja töötlemise ning nende eksportimisega kullerite abil lennukiga Eestisse ja edasi merd mööda Helsingisse.

Operatsiooni käigus, mis ei ole lõppenud ja mille raames ei välistata uusi arreteerimisi, vahistati Hispaanias ja Soomes kokku 23 inimest.

Politsei teatel leiti ka 26 800 eurot sularaha, umbes neli kilogrammi kokaiini ning kümme kilogrammi lahusteid, kaale, presse ja suur hulk materjale, mis on vajalikud narkootikumide töötlemiseks, ning umbes kilogramm kanepiõisikuid, lisaks sellele kolm autot, kaks revolvrit, üks mootorratas ja mitmeid sülearvuteid.

Politseijuurdluse andmetel juhtis organisatsiooni kogu tegevust grupp noori mehi, kes andsid ülesandeid teistele selle liikmetele.

Uurimise käigus tehti kindlaks seitse „muula“, kelle ülesanne oli reisida koos kohvrisse peidetud narkootikumidega, mille nad said Gironast, Eesti kaudu Soome. Tagasi reisiti koos kauba eest saadud rahaga, mis anti üle tegevuse organiseerijatele.

Koostöös Soome politseiga vahistasid Hispaania politsei agendid Barcelona El Prati lennuväljal kaks isikut, kes tahtsid lennata Barcelonast Eestisse kahe kohvriga, mis sisaldasid 30 kilogrammi marihuaanat.

Lisaks sellele arreteeriti Helsingis neli inimest, kelle juurest leiti kaheksa kilogrammi marihuaanat ja 16 000 eurot.