„Me oleme hämmastunud SLV sõjalise ametkonna juhi avalduste üle, milles opereeriti avalikult laest võetud numbritega väidetavalt sadade tuhandete Vene sõjaväelase kohta, kes on kaasatud õppustele ja kelles peitub sellega seoses oht Euroopale. Saksa pool sai õigeaegselt ja tal on kogu ammendav informatsioon kavatsuste, kaitsva iseloomu ja Vene vägede reaalse arvukuse kohta,“ teatas Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov, viidates Saksamaa kaitseministri Ursula von der Leyeni öeldule.

Kartapolov tuletas meelde, et õppuste 100 000 osavõtjast on räägitud varem ka Eesti ja Soome kaitseministeeriumides, „kuid alati ilma igasuguste tõenditeta“.

„Lihtsalt praegu käib Vene Föderatsiooni relvajõududes täie hooga suvine õppuste periood. Loomulikult on kõik väekoondised ja -osad polügoonidel ja teevad harjutusi, viivad läbi pataljoni- ja rooduõppusi,“ ütles kindralpolkovnik Kartapolov.

Kartapolov lisas, et õppused Zapad-2017, nagu ka kõik varasemad, on avatud nii rahvusvahelistele vaatlejatele kui ka ajakirjanikele.