„Krimm on NATO küsimus,“ ütles Bildt Rootsi Raadiole The Locali vahendusel. „Loomulikult olen ma mures, aga ma olen rohkem mures finantsolukorra ja korruptsiooni pärast.“

Pärast teateid, et Vene sõjaväelased blokeerivad ligipääsu Sevastopoli lennuväljale, kirjutas Bildt Twitteris, et Vene uudisteorganisatsioon Russia Today on avaldanud olukorra kohta suhteliselt mõistliku analüüsi. Selles loos kirjeldati Krimmi poolsaart kultuuride risttee ja konfliktide tulipunktina. Intervjuus Aftonbladetile nimetas Bildt Krimmi keeruliseks kohaks.

„See on potentsiaalselt plahvatusohtlik olukord, nii et ma arvan, et on kõigi huvides sellega ettevaatlikult tegelda,“ ütles Bildt.

Neljapäeval kirjutas Bildt Ukraina olukorra kohta, et riigil on kuldne võimalus edasi liikuda.

Bildt suunas oma lootused uuele peaministrile Arseni Jatsenjukile, kes, nagu Bildt kirjutas, on ise rääkinud valitsuse juhtimise tööst kui kamikazemissioonist.

„Ma mäletan, et arutasime temaga hiljuti majandusreforme, mis on vajalikud, aga ka poliitilisi riske, mida need võivad kaasa tuua,“ ütles Bildt.

Bildt ütles kokkuvõtteks, et reformid on võimalikud, kuid need nõuavad nii poliitilist kaalu kui finantsabi. „Euroopa Liit on otsustav faktor esimese puhul ja IMF teise puhul,“ ütles Bildt.