„Ma olen veendunud selles, et rahvasaadikutel, koalitsiooni liikmetel ja mitte ainult, jätkub tarkust ja vastutustunnet, et hääletada seaduste poolt, mis on otseselt seotud viisavaba režiimiga,“ ütles Porošenko UNIAN-i vahendusel.

„Ma võin vastutustundlikult kinnitada, et tänasel päeval sõltub viisavaba režiimi saatus nende seaduste poolt hääletamisest,“ rõhutas Porošenko.

President väljendas hämmingut rahvasaadikute pöördumiste suhtes, mis on saabunud presidendi administratsiooni nende diplomaatilise passi kasutusvõimaluste laiendamise kohta. „Nad tahavad kasutada viisavaba režiimi suuremaid võimalusi. Aga kaks kolmandikku neist saadikutest ei taha hääletada viisavaba režiimi poolt,“ märkis Porošenko.

Porošenko sõnul peaks iga võimuesindaja tegema hoopis kõik, et mitte ainult neil, vaid igal ukrainlasel oleksid viisavabaduse võimalused.

Euroopa Liidu poolt kehtestatud kohustuslik eeltingimus viisavabaduseks Ukrainaga on muudatuse tegemine Ukraina töökoodeksis, kus keelataks homode tööalane diskrimineerimine.

„Presidendina, õigeuskliku kristlasena, inimesena, kes on juba 31 aastat abielus ja armastab väga oma naist, nelja lapse isana, seisan ma Ukraina ühiskonna jaoks traditsiooniliste pereväärtuste säilimise eest. Aga põhiseaduse garandina olen ma kategooriliselt vastu ükskõik millise Ukraina kodaniku diskrimineerimisele ükskõik millise tunnuse järgi,“ ütles Porošenko ja rõhutas, et seaduseparandus, mille üle hääletatakse, puudutab ainult tööalaseid õiguslikke suhteid ning ei puuduta kuidagi perekonna ja abielu küsimusi.

Porošenko märkis, et kõik Euroopa Liidu nõudmised Ukrainale viisavabaduse kehtestamiseks sisalduvad assotsiatsioonileppes. Porošenko tuletas ülemraada liikmetele meelde, et nad lubasid Ukraina kodanikele järgida Euroopa-meelset orientatsiooni ning peavad oma lubadused täitma. „Me teeme praegu ainult üht - viime ellu selle, mida lubasime oma valijatele. Mitte midagi enamat,“ ütles Porošenko.