Daily Maili teatel asutas Odini Sõdalased septembris endine vang Mika Ranta, kes on ise tunnistanud, et on vägivaldne neonats.

Odini Sõdalased on Daily Maili teatel valdavalt töölisklassist. Kohati prügivedajat, mitut terasetöölist, mehaanikut, veokijuhti ja tehasetöölist, kes käivad regulaarselt patrullides. Paljud on aga töötud.

Daily Maili teatel on peaaegu kõigil kuritegelik minevik ja paljud on kandnud pikaajalisi vanglakaristusi.

Joensuu Odini Sõdalaste ühe juhi, 27-aastase Juha-Matti Kinnuneni kuritegelik minevik on Daily Maili teatel tüüpiline. Tema nimel on 30 seaduserikkumist, sealhulgas pettus, rööv ja vägivallatsemine. Kinnunen on süüdi mõistetud ka sõjaväest deserteerimise eest.

Odini Sõdalased väidavad Daily Maili andmetel, et neil on 600 liiget enam kui 25 rakukeses Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Poolas, Saksamaal, Eestis, Ungaris, Suurbritannias ja isegi USA-s.

Joensuu „divisjoni“ tätoveeritud juht, 26-aastane töötu jäähokifänn Lari Kuosmanen tunnistab oma kuritegelikku minevikku. Ta ütleb aga, et „kõik on vigu teinud“, ja eitab kindlalt, et kõigil sõdalastel on seos neonatsidega.

„Organisatsioonina ei ole me seni toime pannud veel ühtki vägivallaakti,“ ütleb Kuosmanen. „Me püüame inimesi kaitsta. Probleem on, et on raske olla head poisid, kui te näete välja nagu pahad poisid.“

Kui aga Daily Mail sai hiljem eksklusiivse ligipääsu Odini Sõdalaste peakorterile Kemi äärelinnas, oli natsisümboolika avalikult nähtaval.

Daily Maili teatel olid Odini Sõdalate peakorteris haakristiga pistoda, kolbale pähe pandud SS-i ohvitseri müts ja Adolf Hitleri T-särk. Laes oli varjevõrk ja seintel suured Soome lipud.

Tualetist võis leida kardetud skinhead’ide rühmituste postreid ja ajakirju. Baarileti kohal olid gaasimask ja poomisnöör. Riiulitel olid meeste väitel relvade mulaažid.

Sõdalaste sõnul kuuluvad esemed nende juhile isiklikult ning nad väidavad, et Soldiers of Odin ei ole neonatslik organisatsioon. Siiski tunnistati, et kellelgi ei ole probleemi, et need esemed igal pool nähtaval on.

Mitmed liikmed ütlesid Daily Mailile, et nende arvates ei ole natsism läbinisti halb ja selles on häid külgi, näiteks keskendumine rahvusliku kultuuri kaitsele. Mõnedel on ka valge rassi ülemvõimu pooldavaid vaateid.

„Valged inimesed ei lase moslemitel oma kultuuri hävitada,“ ütleb endine vang Kinnunen, kes õpib täiskasvanute õppekeskuses mehaanikuks. „Kui asjad nii edasi lähevad, on vajalik etniline puhastus. Kristlus ja islam on olnud sõjas sadu aastaid ja see ei lõpe enne, kui üks pool peale jääb. Me võitleme oma kultuuri, maa ja rahva kaitsmise eest.“

„Valge elanikkond asendatakse teiste rassidega, kui me praegust olukorda muuta ei suuda,“ ütles Ranta Daily Mailile telefoni teel Hispaaniast. „Igal rassil on head ja halvad omadused ning seetõttu on nad kõik tähtsad. Mõnedel rassidel võib olla madalam keskmine IQ kui meil. Valgete ülemvõimu pooldajad on teretulnud Odinitega liituma, aga ainult viis protsenti Odinitest omab neid vaateid. Teisest küljest, ükski ei ole tugevalt selle vastu.“

Daily Maili teatel peavad Soome politseinikud Odini Sõdalasi „ohtlikeks idiootideks“ ja „fantaseerijateks“, kes tekitavad ise palju rohkem probleeme kui lahendavad.

„Isegi jõugu nimi on nagu muinasjutust võetud,“ ütleb Ida-Soome politseiülema asetäitja Seppo Korhonen Daily Mailile. „Politsei ei vaja neid ja kodanikud ei taha neid. Neil pole elus midagi muud. Mul on neist omamoodi kahju. Aga enamik neist on vägivaldsed kurjategijad ja kui see nii edasi läheb, toimub tõenäoliselt plahvatus.“

Korhoneni sõnul püüab politsei leida Odini Sõdalaste toime pandud kuritegu, mida saaks kasutada ettekäändena nende kinnipanemiseks.

„Politseinikud ütlevad, et nad vihkavad meid, aga tänaval näitavad nad tihti üles tõstetud pöialt,“ ütleb Kuosmanen Daily Mailile. „Mõned neist ilmselt liituksid, kui nad saaksid. Igaüks teab, et islam on vägivaldne religioon. Nad tulevad meie maale nagu Trooja hobune. Nad on juba siin ja tuleb sõda.“

Oma kuritegusid kommenteerib Kuosmanen järgmiselt: „Ma kaitsesin oma sõpru ja ennast tüübi eest, kes ründas meid pudeliga. See on teine asi.“