Indoneeslane Yodricunda Theistiasih ja tema hollandlasest mees Aroud Huizen ning nende kaheaastane tütar Yelena oli teel koju Bali saarele, kui Malaysia Airlinesi lennuk neljapäeval alla tulistati, vahendab Ilta-Sanomat.

Noor pere oli naasmas kolmenädalaselt külaskäigult Hollandist, kuhu nad olid sõitnud, et hankida tütrele Hollandi kodakondsus.

Ka Hollandis elanud viieaastane poiss Arjuna ja kolmeaastane tüdruk Sri ning nende vanemad Yuli Hastini ja John Paulissen (pildil) hukkusid lennukatastroofis.

Pere oli teel Indoneesiasse kohtuma naisepoolsete sugulastega. Eriti taheti käia Hastini ema haual, sest matustele nad eelmisel aastal ei jõudnud.

Eelpool kirjeldatud saatustele sarnaseid on palju. Reisilennuki allakukkumise tagajärjel hukkus neljapäeval kokku 83 last. Neist kolm olid alles imikud.

Lennul MH17 olid ka Austraalia lapsed Mo (12), Evie (10) ja Otis (8) ning nende vanaisa Nick Norris (68).

Lapsed lahkusid koos vanaisaga Amsterdamist vaid mõni päev enne vanemaid Rin Norrist ja Anthony Maslinit, et jõuaksid kodumaale enne kooli algust. Selja taha jäi mitme nädala pikkune puhkus Euroopas.

Laste onu, 24-aastane Brack Norris ütles ABC-le, et uudis lennuki allatulistamise kohta tundus ebareaalne.

Vanemad sõitsid koju kohe, kui kuulsid äärmiselt šokeerivat uudist.

Laste isa lähedane sõber ütles uudisteportaalile PerthNow, et on kolm last kaotanud isaga rääkinud. Tema sõnul on vanemad šokis ja üritavad alles kaotusest aru saada.