Eestlased sooviksid teisena suurendada kultuuri ja kunstiga seotud koostööd. Sama palju pälvis eestlaste hulgas toetust investeeringute suurendamine tööstusesse. Soomlaste arvates on kultuurivahetuse suurendamine tähtsuselt kolmas koostöö vorm ning investeeringute suurendamine tööstusesse pälvis Soomes toetust neljandana, vahendab Yle Uutiset.

Erinevused eestlaste ja soomlaste vahel muutusid selgemaks, kui jutt käis sõjalisest kaitsekoostööst. Soomlastest veidi üle 30 protsendi tahaks sõjalist koostööd NATO-sse kuuluva Eestiga tihendada, samas kui 67 protsenti vastanud eestlastest toetab sõjalist kaitsekoostööd Soomega.

Ka tööjõu liikumise osas ühest riigist teise ollakse erineval arvamusel. 74 protsenti vastanud eestlastest toetab tööjõu liikumist ühest riigist teise. Soome viletsate majandusväljavaadete tõttu suhtuvad soomlased tööjõu liikuvuse suurendamisse reserveeritumalt. Küsitletud soomlastest vaid 45 protsenti toetab tööjõu liikumise suurendamist.

Hea uudis koostöö arendamise seisukohalt on see, et rahvad suhtuvad teineteisesse positiivselt.

Vastanud soomlastest üle 80 protsendi suhtub eestlastesse üsna või väga soojalt. Eestlaste hulgas on see number veidi väiksem – 75 protsenti. Mõlemates riikides peab vaid kaks protsenti naabrit kahtlust äratavaks.

Küsitluse korraldas Yle tellimusel Taloustutkimus. See viidi Soomes ja Eestis läbi telefoni teel mai alguses. Küsitluse veamarginaal on umbes 2,5 protsenti.