Bangkoki politsei väljastas kahtlusalusest täna fotoroboti pildi, millel on näha valgenahalist mustade juuste ja prillidega meest. Tema päritolu ei ole jätkuvalt teada ja võimud on keeldunud ka ütlemast, kas tegemist oli Tai kodanikuga, vahendab uudistekanal The Guardian.

Võimud on informatsiooni eest, mis viib mehe tabamiseni, välja pannud miljon baati (25 000 eurot). „Me arvame, et tema on pommitaja,“ ütles politsei pressiesindaja Prawut Thawornisiri esmaspäeva õhtul, kui väljastati turvakaameravideo, millel on näha musta seljakoti, lühikeste pükste ja kollase T-särgiga sündmustepaika liikuvat meest. „Me otsime ka teisi kahtlusaluseid, kellel võis plahvatusega seos olla. Taolised rünnakud ei ole tavaliselt kavandanud pelgalt ühe inimese poolt.“

Ükski äärmusorganisatsioon ei ole rünnakut veel omaks võtnud ja on raske öelda, kes ja miks võis tahta piirkonda rünnata. Riikliku politseiülema Somyot Poompummuang kirjeldas Rajprasongi ristmikul plahvatanud seadeldist kui „torupommi“ ja ütles, et see oli paigaldatud hindude Erawani pühakotta. Ajakirjanduse teatel kasutas terrorist pommi valmistamisel kolme kilogrammi lõhkeainet TNT.