„Ma küsisin ühelt teadlaselt, kes oli ühel meie kohtumisel, kaks küsimust. Esiteks, miks peaks keegi sellise külma ilmaga väikese lapse välja viima, sõltumata sellest, kui peen on vanker, milles neid veetakse, või kui soojalt riides nad võivad olla. Teiseks, kas võib tõesti olla tõsi, et Eesti rahvaarv kahaneb, kui meie silmad tõestavad meile, et Eesti naised saavad lapsi üsna muljetavaldaval määral?“ kirjutab Muga.

Edasi räägib Muga, kuidas talle vastati, et iga naine peaks saama keskmiselt 2,3 last, et elanikkond jääks sama suureks või kasvaks, mida aga Eestis ei toimu, sest naised on enamasti rahul vaid ühe lapsega. Lisaks sellele soovitab Muga Eesti emapalga süsteemi ka oma kodumaale, kuigi seal on peamine probleem raseduse ja sünnitusega seotud surmade vähendamine.

Lõpetuseks naaseb Muga sügavas Eesti talves vankritega ringi veetavate laste juurde: „Näib, et see on täiesti ohutu, sest ükski pisik ei jää ellu sellises külmas talves, nii et õhk on sellel aastaajal väga värske. Pealegi kohanevad lapsed varsti selle külmaga, mispärast – ma kahtlustan – on näha nii palju vanemaid lapsi lumes mängimas viisil, mille järgi tegemisest keegi Kenya moodi troopikas sündinu isegi ei unistaks.“