Laupäeval tuleb kokku Hispaania valitsuse erakorraline istung, kus kiidetakse heaks paragrahv 155 protseduuridega edasiliikumine. Täna ja homme viibib Hispaania peaminister Mariano Rajoy Euroopa Liidu tippkohtumisel Brüsselis. Oodatakse, et Hispaania senat võib paragrahv 155 käivitamise heaks kiita järgmisel nädalal, vahendab La Vanguardia.

„Vastuse puudumisel nendel tingimustel leiab valitsus, et nõudmisele ei ole vastatud, ja jätkab ette nähtud protseduure paragrahvi 155 käivitamiseks,“ ütles Hispaania valitsuse pressiesindaja Íñigo Méndez de Vigo.

Méndez de Vigo kinnitas valitsuse eriistungi kokkukutsumist laupäevaks.

„Ärgu keegi kahelgu, et valitsus kasutab kõiki oma võimuses olevaid vahendeid seaduslikkuse taastamiseks, et peatada majanduslik allakäik ja ebastabiilsus, mida Generalitat’i vastutavad isikud Kataloonias provotseerivad,“ kinnitas Méndez de Vigo.

Puigdemont teatas oma kirjas, et 1. oktoobri referendumi tulemuse alusel tehtud iseseisvusdeklaratsioon on endiselt peatatud, aga kui käivitatakse paragrahv 155 ja Hispaania valitsus dialoogiks kätt ei siruta, võib Kataloonia parlament hääletada ametliku iseseisvuse väljakuulutamise poolt, mida ei otsustatud 10. oktoobril.