„Ma ei saa öelda, et oleksin õnnelik, et me oleme selle otsuse vastu võtnud, sest olukord kohapeal ei ole midagi sellist, mille üle õnnelik olla,“ ütles Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini pressikonvetentsil Brüsselis AFP vahendusel. „Aga üks asi, mille üle ma saan õnnelik olla, on see, et me säilitasime oma ühtsuse.“

USA tervitas Euroopa Liidu sammu ning hoiatas Venemaad, et valmistab ette ka oma uusi sanktsioone.

Euroopa Liidu ministrit leppisid kokku mitmete suunatud sanktsioonide pikendamises kuue kuu võrra kuni septembrini. Need puudutavad enam kui sadat Vene ja Ukraina isikut ning kehtestati pärast Krimmi annekteerimist 2014. aasta märtsis.

Samuti lepiti kokku uutes nimedes, kes langevad nädala jooksul reisikeeldude ja varade külmutamiste alla.

Euroopa Liidu ministrid leppisid veel kokku töö alustamises edasise „asjakohase tegevuse“ väljatöötamiseks, kui Moskva ja mässulised rikuvad jätkuvalt septembris Minskis alla kirjutatud relvarahukokkuleppeid.

See võib avalda ukse palju karmimate sektoripõhiste sanktsioonide laiendamisele, mis kehtestati pärast Malaysia Airlinesi reisilennuki allatulistamist Ukraina kohal juulis.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras väljendas kahtlust uute sanktsioonide vajalikkuses, kuid hirm, et Ateena võib uued meetmed vetostada, ei osutunud tõeks.