„Kas Ühendkuningriik peaks jääma Euroopa Liidu liikmeks?“ on küsimus, mis hääletussedelitele kirjutatakse, vahendab Reuters.

Eelmise aasta Šoti iseseisvusreferendumil nimetati Ühendkuningriiki jäämise kampaaniat liiga negatiivseks osaliselt seetõttu, et küsimuse sõnastus tähendas, et iseseisvuse vastased pidid vastama „ei“.

Suurbritannia peaminister David Cameron on öelnud, et eelistab jäämist reformitud Euroopa Liidu liikmeks, kuid ei välista midagi, kui ei saavuta muudatusi, mida soovib.

„Et Cameron tahab anda Euroopa Liitu pooldavale poolele positiivse „jahi“, viitab tugevalt sellele, et tema läbirääkimised on niivõrd võltsid,“ kommenteeris Euroopa Liidu vastase Ühendkuningriigi iseseisvuspartei (UKIP) juht Nigel Farage. „Ta on juba otsustanud, mismoodi ta tahab, et vastataks, ilma et mingit võimu kodumaale tagasi toodaks.“

Cameron kohtub neljapäeval Haagis Hollandi peaministri Mark Rutte ja Pariisis Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga ning reedel Varssavis Poola peaministri Ewa Kopaczi ja Berliinis Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga.