Cameroni avaldus on osaliselt mõeldud tema erakonna sõnumi rõhutamiseks, mille järgi konservatiivid usuvad, et nende töö majanduse ülesehitamisel ja Suurbritannia reformimisel on vaid pooleldi tehtud ning vajatakse veel viis aastat töö lõpetamiseks, vahendab Reuters.

Cameron ütles, et sooviks valimisvõidu korral olla peaministriametis terve teise ametiaja aastatel 2015-2020, lükates ümber spekulatsioonid, et ta astub tagasi pärast võimalikku referendumit Euroopa Liidu liikmelisuse üle 2017. aastal.

Siis on aga Cameroni poliitilised ambitsioonid tema enese sõnul ammendatud.

„Ma sean ennast valmis täieks viieks aastaks. Ma tunnen ennast piisavalt vormis ja tervena selle töö tegemiseks. Mul on selle vastu tõeline kirg ja ma tahan tõesti võita. Kui mul sellest midagi puudu jääb, olen ma pettunud,“ ütles Cameron BBC-le.

Küsimusele, kas Cameron soovib ka kolmandat ametiaega, vastas ta: „Ei ... Kolmas ametiaeg ei ole miski, mille üle ma mõtiskleksin.“

48-aastase Cameroni sõnul on tema võimalikud järglased siseminister Theresa May, Londoni linnapea Boris Johnson ja rahandusminister George Osborne.