„Me astume Vene Föderatsiooni koosseisu ning ei kavatse hakata looma iseseisvat Osseetiat,“ ütles Kokoitõ kohtumisel rahvusvahelise väitlusklubi Valdai liikmetega. Tema sõnul kavatseb Lõuna-Osseetia kindlasti liituda Põhja-Osseetiaga, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Kokoitõ ütles, et Lääs lubas tunnustada Tshinvali iseseisvust juhul kui luuakse sõltumatu Osseetia, mis koosneb Lõuna- ja Vene koosseisu kuuluvast Põhja-Osseetiast.

„Lääne eksperdid, politoloogid tegid meile ettepaneku, et me veenaks Põhja-Osseetiat Venemaa koosseisust välja astuma. Meile lubati tunnustust varem kui Kosovole,“ jutustas Kokoitõ.

Lõuna-Osseetia juht jättis vastamata välisajakirjaniku küsimusele Tshinvali iseseisvuse kestvuse kohta, kuid ütles, et mõlema Osseetia jaoks jääb kõige tähtsamaks ajaloolise õigluse taastamine.

Kokoitõ sõnul on tegemist humanitaarse, mitte poliitilise probleemiga, sest ainult ühinemine on võimaluseks päästa Osseetia etnos.

„Ma oleks väga rõõmus kui me saaksime olla Venemaa koosseisus,“ sõnas Kokoitõ ning lisas, et Osseetia rahvas astus Venemaa koosseisu juba 1774. aastal.

„Me jääme esivanemate vandele truuks,“ lisas Kokoitõ ning teatas valmidusest vajadusel esitada liitumise jaoks Vene konstitutsioonikohtule ka vastav avaldus.