Nimelt on leht vaidlustanud ringkonnakohtus Harju maakohtu jaanuari lõpus langetatud otsuse, millega rahuldati peaministri ja Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi hagi Õhtulehe vastu täies ulatuses.

Õhtulehe artikkel pealkirjaga "Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt" ilmus 29. mail eelmisel aastal, üks nädal peale Silver Meikari teadet, et ta on annetanud Reformierakonnale raha, mis polnud tema oma. Raha andis talle Meikari sõnul praegune riigikogu liige Kalev Lillo ja annetusskeemi korraldas eelmise aasta mais justiitsministrina töötanud Kristen Michal. Ansip ei uskunud Meikari juttu ja üritaski alljärgneva tsitaadiga selle tõele mittevastavust tõestada.

Harju maakohus jõudis aga jaanuari lõpus seisukohale, et Õhtuleht avaldas Ansipi kohta faktilist laadi andmeid selgelt eksitaval viisil ja lõi lugejaile mulje, et Andrus Ansipi sõnul kuulatakse ettevõtjate ja poliitikute telefonikõnesid pealt.

"Asjaolu, et hageja näol on tegemist Eesti vabariigi peaministriga, kes on vaieldamatult avaliku elu tegelane ja kelle tegemiste ja ütlemiste vastu tunneb avalikkus kõrgendatud huvi, ei tähenda seda, et meedia võib avaldada tema suhtes ebaõigeid faktiväited või temal ei oleks õigust olla üldsuse ees kujutatud tõeselt," tõdes kohus.

Kohus arutab Õhtulehe edasikaebust homme, 13. mail.