Varast trammile minema nähes helistas Sarvin politseisse ja teatas, et nägi varast. Telefoni otsast teatati talle, et avaldus on vastu võetud. Sarvin hoidis häirekeskuse töötajaga sidet kuni Balti jaamani, kus maha läinud mees kohtus 3-4 sõbraga. Häirekeskusest lubati Sarvinile patrull appi saata varast kinni võtma.

Veerand tundi hiljem helistati häirekeskusest Sarvinile tagasi ja teatati, et neil pole kedagi saata varast püüdma ja küsiti, kas Sarvin saab mehe ise kinni võtta. Päris nii kaugele ei kavatsenud Sarvin oma poevaraste vastases võitluses siiski minna.

„Mis mõttes ei ole politseil pühapäeval kell viis ressursse?“ imestas Sarvin, kes oleks patrulli puudust mõistnud veel nädalavahetuse öösel.

Ta meenutas heldinult aastavahetust Londonis, kus kesklinnast eemal Eurostari rongijaama juures hotellis varastas üks tüüp baarist pudeli ja kui portjee üritas teda takistada, ähvardas varas pudeliga talle vastu pead anda. Londonis oli minuti pärast politseiauto kohal, portjee võeti kaasa, mindi varast otsima ja viie minuti pärast oli varas politseiautos.

Sarvini abikaasa Tiiu Tedremäe ootas aga politseilt vastust, millal saadakse kord majja Balti jaama turul, kuhu vargad asju müügiks viivad? Kas Balti jaamaga turuga üldse tegeletakse?

"Kui Ameerika president oli visiidil Tallinnas, oli meie keskklinna kaupluse juures korraga kolm politseinikku kümnemeetrise vahega. Terve päeva oli väga turvaline tunne!" kiitis Tedremäe.

"Ohkama ja muigama paneb,kui näed kuskil põõsa taga või maja nurga taga kaameraga filmimas politseinikku, kes ootab, et saaks teha trahvi! Jah, raha võetakse sealt, kus teda on, sõita tahad, siis maksa! Vargal ju raha pole, et trahv ära maksta," kritiseeris Tedremäe.

Häirekeskuse kommentaar: politsei korrapidaja jagab politsei ressursse

Häirekeskuse päästekorraldaja võttis helistajalt info ja isikukirjelduse ning sisestas politseisündmuste andmebaasi politseipatrullidele edastamiseks. Häirekeskuse töösaalis töötavad ühises töökeskkonnas häirekeskuse päästekorraldajad, kes võtavad vastu hädaabikõned ning politseikorrapidajad, kes teevad otsustused politseijõudude väljasaatmise osas.

Häirekeskuse päästekorraldaja pädevuses ei ole anda arvamusi politseiressursi hõivatuse või väljasaatmise kohta, see pädevus on politseikorrapidajal, kes ka helistajale tagasi helistas.

Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit: oli palju lähisuhtevägivalla väljakutseid

Paraku ei olnud kirjeldatud päeval ja ajal väljakutsete rohkuse tõttu võimalik patrulli koheselt saata. 8. märtsil sai politsei tavapärasest enam vägivallateateid, millele tuli koheselt inimeste elu ja tervise säästmiseks reageerida. Sel päeval laekus ainuüksi Harjumaal politseile ca 30 teadet lähisuhtevägivallast.

Mõistame poeomaniku pahameelt, ent politsei ressursi suunamisel on meie prioriteediks esmalt inimeste elu ja tervis.

Politsei teeb pisteliselt kontrolle nii Balti jaama turul kui ka mujal kohtades, kus võib eeldada, et võidakse müüa varastatud esemeid. Korrakaitsjad kontrollivad igat infokildu ning teevad aktiivselt tööd selle nimel, et takistada varastatud esemetega kauplemist.