Raidla ja tema kaasosalised põgenesid Eestisse, kuid politsei avastas DNA-tõendid, mis ta kuriteoga seostasid. Interpoli abiga Raidla isik tuvastati ja ta anti Suurbritanniale välja, teatab Chester First.

Raidlale määrati 12-aastane vanglakaristus röövi eest ning veel viieaastane vanglakaristus relvaimitatsiooni omamise eest, mida kantakse samaaegselt.

Selgus, et Raidla oli osaline laiemas organiseeritud kuritegelikus rühmituses, mida hakati nimetama „odavlennufirma jõuguks“. Selle liikmed sõitsid Balti riikidest Suurbritanniasse kuritegusid toime panema.

Prokurör Peter Hussey sõnul koosnes Chesteri röövi kavandanud jõuk neljast mehest, kes lendasid Riiast Londoni Gatwicki lennuväljale.

Mehed vaatasid juveelipoe ruumid üle, enne kui kohtusid Grosvenor Parkis, kus otsustati, et Raidla käes on relvaimitatsioon ja ta kindlustab sissepääsu, samal ajal kui teised sisenevad maskides ja kasutavad ehete kättesaamiseks haamreid.

Neljanda mehe roll pole selge.

„See oli kavandatud ettevõtmine ja kõik kolm olid relvastatud,“ ütles Hussey. „Süüalune oli relvastatud esemega, mille kohta ta pärast ütles, et arvas selle olevat paukpadrunitega laetud stardipüstoli. Teised kaks meest kandsid maske ja neil olid kaasas haamrid. Süüalune esitles end tõelise kliendina, seistes elektrooniliselt kontrollitud ja mehitatud ukse taga. Kui magnetlukk avati, tungisid teised kaks meest, kes olid vaateväljast väljaspool, sisse. Kaks meest tühjendasid poes vitriinid ning vähem kui minuti pärast põgenesid enam kui 300 000 naela väärtuses ehetega.“

Rööv leidis aset kell 15.50.

Pärast röövi viskasid röövlid minema seljas olnud riided ja muu röövi juures kasutatu ning põgenesid Eestisse.

Raidla DNA-ga jakk ja särk leiti Chesteri katedraali territooriumilt ning hiljem sõitsid uurijad Eestisse, et ta üle kuulata. Raidla tunnistas kuriteo üles ja andis politseile ka kaasosaliste nimed.