Naine pani omale rinnaoperatsiooni aja Helsingi Kamppi linnaosas asuvas äris kinni pool aastat ette, sest tahtis väikese lapse emana korraldada piisava ajavaruga lapsehoiuküsimuse. Paar päeva enne lõikust teatati talle, et kindlaks määratud päeval operatsiooni läbi viia ei õnnestu.

Lõikuse aega lükati nädala võrra edasi. Lõpuks sõitis naine öise laevaga Eestisse ja lõikus pidi toimuma Tallinnas. Sadamas ootasid teda paar noort meest ja päevinäinud auto.

Auto viis naise Pärnusse. Seal veetis ta öö hotellis, mille eest oli talle arusaamatul põhjusel sunnitud maksma ise. Hotellist viis naise järgmisel hommikul lõikuspaigale kreeka arst, kes teda lõpuks ise ka opereeris. Naine arvas, et hotellist sõidetakse haiglasse, kuid suunduti hoopis hotelli lähedal asunud suuremapoolsesse valgetest tellistest eramajja.

„Seal oli allkorrusel lett, mille taga oli uks ja seal operatsioonilaud. Ülakorrus oli nagu mis iganes kodu, seal oli kaks magamistuba, diivanid ja telekas,“ kirjeldas naine.

Vantaast pärit naisele pidi lepingu järgi pandama 3,5-3,75-liitrised implantaadid ja tehtama rindade tõstmislõikus.

Naine ootas teda lõiganud kirurgi järgmisel hommikul läbivaatust tegema ja andma juhiseid näiteks kirjalikes juhistes mainitud rinnalõikusejärgse massaaži kohta, kuid arst käis vaid tervitamas ja „lahkus Kreekasse“.

„Vana eesti memm, ilmselt pensionil endine haiglaõde tuli minu enesetunde kohta küsima ja ma küsisin talt valuvaigisteid,“ rääkis soomlanna.

Neid ta ei saanud, tal soovitati ise valuvaigisteid osta.

„Memm“ viis naise oma autoga Tallinna sadamasse.

„Mul pidi olema tagasisõidul kajut, aga ei olnud, ja lamasin laeva koridoris ja kartsin, et purjutajad kukuvad mulle otsa,“ rääkis naine.

Mõni aeg pärast lõikust muutus naise üks rind valulikuks ja ta läks seda näitama ettevõttesse, kust ta 3700 eurot maksnud operatsiooni ostis.

„Mulle öeldi, et miks sa siia tuled, mine näita seda kas või tervisekeskuses,“ rääkis naine.

Naine tahtis küsida ka seda, miks pandi talle Pärnus kokkulepitust erinevad implantaadid ning rindu tõstev lõikus jäi üldse tegemata.

Ettevõttega pole naine kokkuleppele saanud ning ta otsustas pöörduda Soome tarbijavaidluskomisjoni poole. Lõikusest on möödas aasta, kuid asi on komisjonis endiselt alles menetlemisel.