„Olime hotelli majutunud ja söömas käinud. Seejärel läksime karaokebaari. Vestlesin mingi kohaliku tüdrukuga ja see on minu viimane selge mälestus sellest õhtust,“ räägib soomlane Juha Iltalehtile.

Järgmine kord tuli Juha teadvusele alles hommikul, kui töökaaslased üritasid end halvasti tundnud meest äratada. Eelmise öö sündmused olid hämarad.

„Mind oli ilmselt uimastatud ja minema viidud. Töökaaslased ei osanud mu kadumise üle imestada, sest ma pidin minema varakult hotelli magama järgmise päeva tähtsa toimetuse tõttu. Mingeid uduseid mälupilte mul on, nagu oleksin olnud kuskil hotelli fuajees. Aga ei midagi selget,“ jutustab Juha.

Väga viletsas seisundis olnud mees imestas juhtunu üle, aga ei osanud sel hetkel veel kuritegu kahtlustada. Rahakott koos kaartidega oli alles ja kadunud ei olnud ka muid isiklikke esemeid. Tõde selgus, kui mees hiljem samal õhtul pangaautomaadi juurde asja tegi.

„Märkasin, et arvel oli ligi nelja tuhande suurune broneering. Seejärel helistasin panka ja kontrollisin ka Visa poolt. Kõik oli tühjaks tõmmatud, kokku oli kadunud ligi 13 000 eurot,“ räägib Juha.

Juha teatas asjast politseile. Ta kuulati üle Soomes ja asi anti üle Eesti politseile. Juha kahtlustab, et tema juhtum võib olla seotud sama kuritegeliku jõuguga, millest eelmisel nädalal teatas Soomes telekanal MTV.

Juhtum on Juhale meelehärmi valmistanud juba üle aasta. Kadunud raha pärast käib endiselt vaidlus pangaga.

„Tegemist ei ole suure hoolimatusega, nagu pank väidab. Jõin paar õlut, seejärel on mälu kadunud. On selge, et jutt käib mingist kuritegelikust jõugust, nii palju on neid juhtumeid olnud. See on rikkunud kogu viimase aasta,“ kurdab Juha.