Vilja Savisaar astmelisest tulumaksust

7. mai 2004 Põhjarannikus. Vilja Savisaar kirjutab Eesti eesmärkidest Euroopa Liidus.
"Selleks peab Eesti sarnaselt teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega kehtestama astmelise tulumaksu, et senisest rohkem finantseerida sotsiaalpoliitika valdkondi. Eesti rahva sotsiaalne heaolu ja turvatunne jäävad kaugele maha teistest Euroopa Liidu riikidest, mis tänu astmelisele tulumaksule jaotavad oma rikkust inimeste vahel ühtlasemalt ning on saavutanud kõrge elatustaseme."

8. juunil 2004 Virumaa Teatajas. Jälle Euroopa Liidust.
"Seisan euroopaliku ja õiglase astmelise tulumaksu eest, mis võtab suurelt tulult kõrgemat ja väiksemalt madalamat maksu."

Vilja Savisaar Andrus Ansipist

16. september 2008 Delfis. Vilja Savisaar kommenteerib Andrus Ansipi mõtet maksta lastetoetust vaid vaesematele.
"Kust võtab Ansip, et 4/5 inimestele ei ole see 300 krooni vajalik ega ka mingiks oluliseks abiks?Peaminister Ansipi väljaütlemised lähevad üha küünilisemaks ja tema suhtumine Eesti riigi elanikesse järjest vaenulikumaks."

25. veebruar 2008 Eesti Ekspressis. Teemaks riigieelarve.
„Ansip valetas eelarve tasakaalust rääkides ka avalikkusele, kui maalis meedias tegelikkusest hoopis teistsuguse pildi," märkis Savisaar.

27. märts 2009 Õhtulehes. Teemaks on uus töölepinguseadus.
"Peaministri kavatsus hüvitisi puudutav osa edasi lükata tähendab tööinimestest mitte hoolimist ja nende külmaverelist petmist. Töö kaotanud inimese mure ja toimetulek on peaminister Ansipile võõras."

Veebruar 2009 riigikogus. Teemaks eelarvekärped.
"Peaminister Andrus Ansip on Eesti riigi jaoks õnnetus, millest ainult ehk katk võiks hullem olla."

16. aprill 2008 Delfis. Teemaks eelarvedefitsiit.
"Ansip on riigi majanduselu süüdimatult käsitlenud ja jätnud omavalitsused näljapajukile, kuigi seaduse kohaselt on riigil ülesandeid omavalitsuste rahastamisel."

2. august 2008 Delfis. Teemaks kohalike omavalitsuste eelarved.
"Ansipi soovi osaleda munitsipaalpoliitikas võib mõista, sest ta püüab tegeleda talle enam omaste ja jõukohaste asjadega. Samas on see selge märk, et peaministri töö käib Ansipile üle jõu."

Vilja Savisaar Reformierakonnast

13. juuni 2007. Keskerakonna pressiteade alkoholipoliitikast.
"Reformierakonna liberaalne alkoholipoliitika on hävitav ja enesetapjalik. Selle tagajärjeks on hukkunud, sandistunud, täisväärtusliku elu ja töövõime kaotanud - enamuses just noored - eesti inimesed."

16. jaanuar 2009 Eesti Päevalehes. Teemaks sotsiaalminister Maret Maripuu.
"Sotsiaalminister Maret Maripuu üleolev ja valelik käitumine ületab juba ammu igasuguse taluvuse piiri.
Nüüd aga selgus, et lisaks kõigile senistele vigadele valetas Maripuu ka 12. jaanuaril Riigikogule esinedes. Nimelt väitis ta üheselt, et ministeerium pole kehtestanud mingit kvooti tasuta pensioni kojukandele ning vastav otsus langetatakse iga inimese kohta eraldi. Näib, et Maripuu vassimised ei lõppegi.
Säärane rahvale otse näkku valetamine on uskumatult küüniline ja nii poliitiliselt kui eetiliselt täiesti lubamatu. Üha enam meenutavad Maripuu sõnavõtud peaminister Andrus Ansipi demagoogilist juttu ning valeväiteid nagu oleks majanduse ja riigi eelarvega kõik kõige paremas korras".

24. jaanuar 2007 Kesknädalas. Teemaks alkoholipoliitika.
"Teatud jõud häälestavad Eestit praegu kollektiivse enesetapu kursile. Mina sellega ei lepi!
Need jõud ei vaevu enam isegi varjuma. Ma ei tea Eesti poliitikas ühtegi erakonda, kes nii avalikult ning agaralt võitleks viinatöösturite huvide eest, nagu seda teeb Reformierakond."

"Reformierakondlased lubavad sohvrile kerget joovet, samas kui paljud Euroopa Liidu riigid, vastupidi, karmistavad kainusnõudeid. Meie oravatele justkui ei tähenda midagi, et 20% õnnetusohvreid Eesti liikluses tapetakse joobnud autojuhtide poolt. Rein Lang võib ju olla joodikute jumal, kuid mina sellega ei lepi!"