„Ansipi soovi osaleda munitsipaalpoliitikas võib mõista, sest ta püüab tegeleda talle enam omaste ja jõukohaste asjadega,” märkis Savisaar erakonna pressiesindaja teatel. „Samas on see selge märk, et peaministri töö käib Ansipile üle jõu.”

Savisaar viitas valitsuse suutmatusele selgitada avalikkusele riigi eelarve koostamise põhimõtteid, millele on juba juhtinud tähelepanu ka ajakirjandus.

„Andrus Ansipi valitsus rakendab 2009.aasta riigieelarve ettevalmistamisel mõttetult ranget infosulgu,” tsiteeris Savisaar 31. juuli Eesti Ekspressi juhtkirja. „Asjassepuutuvad dokumendid varustatakse juurdepääsupiiranguga ning valitsuse nõupidamise kohta avaldatud ametlik teave kuulub oma infokülluselt samasse klassi sõnumitega, mida avaldas ENSV juhtkonna koosviibimistest Rahva Hääl.”

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe sõnul võiks peaminister Ansip arvestada meedias avaldatud soovitusega kaasata eelarve koostamisel debattidesse ka opositsiooni, kuid selle asemel eelistab Ansip keskenduda Tallinna linnaosade temaatikale.

„See võib Ansipile olla mugav, kuid peaministri roll on Eesti riigi asjade korraldamisel kindlasti suurem kui ühel omavalitsuse volikogul,” märkis Savisaar. „Riigikogu Keskerakonna fraktsioon tuleks valitsuskoalitsioonile eelarve koostamisel meelsasti appi.”

Savisaar meenutas, et pealinna koalitsiooni läbirääkimistel on reformierakondlased alati võidelnud erakordse visadusega linnaosavanemate kohtade nimel. „Näiteks Keit Pentus ja Urmas Paet kogusid innukalt poliitilist kapitali just linnaosavanematena,” ütles Savisaar. Savisaare sõnul tähendab peaminister Ansipi sõnum, et Reformierakond arvestab juba täna kaotusega järgmise aasta kohalikel valimistel Tallinnas.